Aktualnie online

· Gości online: 3

· Użytkowników online: 0

· Łącznie użytkowników: 143
· Najnowszy użytkownik: Sebastian

Ostatnio Widziani

· MarekDvorak05:09:58
· janusz 1 dzień
· Deczko 1 dzień
· kacha_wa 1 dzień
· Leszek 2 dni
· lolitka 5 dni
· Motoport 5 dni
· slawek 5 dni
· grzegorz zych 6 dni
· MarcinM 6 dni

Statystyka forum

Zdjęć w galerii: 7
Artykułów: 14
Newsów: 115
Komentarzy: 53
Użytkowników: 143

Logowanie

Nazwa użytkownika

Hasło

Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się

Nie możesz się zalogować?
Poproś o nowe hasło

Shoutbox

Musisz zalogować się, aby móc dodać wiadomość.

MarekDvorak
21-01-2025 15:36
Dla mnie żle się zaczął rok ale myślę że dobrze się skączy.

slawek
07-01-2025 16:16
Oby rok 2025 był lepszy niż 2024 (chociaż 2024 nie był taki zły Uśmiech )

lolitka
15-08-2024 22:23
Jeśli ktoś jeszcze potrzebuje koszulkę z nadrukiem logo forum plus swój login dajcie znać Inga w poniedziałek będzie drukowała.

THX
02-08-2024 18:09
Jutro jakiś krótki trip?ktoś coś?

slawek
13-07-2024 07:59
Jednak jutro.

Zobacz temat

Forum Piotrkowskich Motocyklistów » Szukam, Kupię, Sprzedam, Zamienię » Kupię lub zamienię
 Drukuj temat
Moto do 125 ccm
wacha
Proszę o radę co polecacie?
Jakie moto do 125?
Opcje wszystkie. Dobra, sprawdzona konstrukcja itp.
co warto kupić

Liczę na waszą kreatytywność i rady.

Ja to na poważnie piszę.
Triumph Tiger 1200

Grono FPM i Dzikie Skunksy(Wild Skunks) - GanG - jak mnie przyjmąSzeroki uśmiech

slawek
Yamaha YBR 125.

Robiona jest w Chinach ale jakość zdecydowanie lepsza od innych Chińczyków.

Najlepsze spalanie 2.1 na 100 km. Można zatankować na początku miesiąca i jeździć przez miesiąc po mieście Uśmiech
Sławek

lolitka
Mi bardzo dobrze jeździło się Rometem soft chopperem 125 Uśmiech
Leciutki bardzo zgrabny i zwinny kiedyś nóweczkę kupiłam za 3000 zł teraz są chyba droższe. Bardzo wygodna pozycja siedzenia.

prz3kus
Z sprawdzalnych przez lata to pewnie małe waidro i Yamachy (zależy jaki typ moto)
To były moje chińskie typy jak nie miałem prawka: Z przymrużeniem oka
Bajaj Pulsar
Benell BN 125
Romen Z-ONE R

Osobiście jeździłem tylko na Yamaha yzf 125 r to nawet fajnie się zbierało do 60 Uśmiech
Suzuki DL1050XT

slawek
A kto chce kupić ?
Sławek

Leszek
Nie wiadomo czego szukać? Nówki czy używki. Wstawiam nówki. Zastrzegam, że jeździłem tylko Suzuki.

https://suzuki.pl/moto/motocykle/GSX-...e/GSX-S125

Ten super wygląda moim zdaniem (no i to jest HONDA)
https://www.honda.pl/motorcycles/rang...rview.html

Też Honda
https://www.honda.pl/motorcycles/rang...rview.html
Ducati Multistrada 1260S
GG 3422577

rafput
Punktem wyjścia niech będzie Honda CB albo Yamaha MT. Potem ewentualne kompromisy rocznikowo/finansowo/rodzajowe.
Nie szedłbym w żadne cuda typu Kiłeje, Benelli, Badżadże czy inne Junaki Uśmiech
Moja znajoma niedawno kupiła na pierwsze moto wymarzoną Yamahę R3, jest zachwycona i na pewno wystarczy jej to na dłuuuuugo. A i za Crosstourerem by nagoniła, nie wiem jak 125 Z przymrużeniem oka
-
-
-
-
Im szybciej jedziesz, tym krócej trwa ryzyko.

slawek
R3 to już jednak inna liga.

Ale też fajny.

Osobiście jak miałbym kupić 125 to tylko do miasta. Poza miastem Tiry rozjadą takiego bikera.
Sławek

prz3kus

Cytaj

rafput napisał(a):

Punktem wyjścia niech będzie Honda CB albo Yamaha MT. Potem ewentualne kompromisy rocznikowo/finansowo/rodzajowe.
Nie szedłbym w żadne cuda typu Kiłeje, Benelli, Badżadże czy inne Junaki Uśmiech
Moja znajoma niedawno kupiła na pierwsze moto wymarzoną Yamahę R3, jest zachwycona i na pewno wystarczy jej to na dłuuuuugo. A i za Crosstourerem by nagoniła, nie wiem jak 125 Z przymrużeniem oka

Też wytykali mi jak kupiłem telefon Xiaomi 8lat temu, teraz to marka która buduje trendy Uśmiech
Wystarczy popatrzyć na rynek Indyjski co się opłaca (taki 'Badżadż' tylko w wersji 135 jest tam największym hitem z tylnym hamulcem bębnowym) :-)
No chyba, że ktoś nie patrzy na kasę to bierze co mu się podoba i może kupić taką nową Honde za 18k która wygląda kozacko, a śmiga tak samo jak chinol za połowę ceny.

Niewiele brakowało, a sam jeździł bym Benelli TRK 502, ale nie mieli w łodzi modelu demo, potem po przeliczeniu na moc wyszło, że cenowo suzuki wyjdzie podobnie i plany się zmieniły.

Czasy się zmieniły i chińczyk obecnie to już nie chińczyk z przed 10lat tylko mentalność pozostała.
Suzuki DL1050XT

rafput

Cytaj

prz3kus napisał(a):

Też wytykali mi jak kupiłem telefon Xiaomi 8lat temu, teraz to marka która buduje trendy Uśmiech

Poważnie? Znowu coś przegapiłem...ostatnio coraz bardziej przestaję być na bieżąco w tym co się dzieje na świecie...

Przemek, przecież napisałem - punktem wyjścia dla mnie są solidne, sprawdzone konstrukcje, które mają renomę i uznanie w środowisku motocyklowym. Jeżeli wchodzą w grę czynniki finansowe, itp. to szukamy kompromisów. Ja bym nie kupił nowej 125-250 za te ok. 20 tys zł, natomiast nie mam nic przeciwko, żeby ktoś inny to zrobił jeśli ma ochotę i możliwości.

Badżadż to wynalazek, może wygląda futurystycznie, ale jeśli kilkunastoletni model dorówna kilkunastoletniej Yamasze czy Hondzie to codziennie do końca życia stawiam Ci browar. Mojego lub Twojego...pewnie ta pierwsza opcja Z przymrużeniem oka

PS. Co do zmieniających się czasów...jak mawiał pewien profesor - czasy się zmieniają a studentki pierwszego roku wciąż tak samo młode i piękne... Uśmiech
-
-
-
-

Leszek

Cytaj

rafput napisał(a):

PS. Co do zmieniających się czasów...jak mawiał pewien profesor - czasy się zmieniają a studentki pierwszego roku wciąż tak samo młode i piękne... Uśmiech

YES!!! Piwo

.... i co ja się naszukałem "Badżadża"........Szeroki uśmiech
Edytowane przez Leszek dnia 28-05-2020 08:54
Ducati Multistrada 1260S
GG 3422577

lolitka
Pozostaje jeszcze pytanie jak długo ktoś chciałby użytkować 125...jeśli krótko i już przy zakupie jej myśli o kolejnych wartościach kwestia inwestycji ogromnej gotówki się nie oplaca Uśmiech

prz3kus
Rafput ten wynalazek właśnie nie wygląda futurystycznie tylko jest prosty jak cep i ma jeździć i zasłynął tym w Indiach. Silniki robią ponad 100k przejechane i żyją dalej i są tanie w utrzymaniu w porównaniu do topowych marek. Jak ktoś patrzy na wygląd, bajery i znaczek to oczywiście na niego nie spojrzy, ale jak ktoś szuka taniego środka transportu z punktu A do punktu B to jest to sprawdzona maszynka której nawet nie musi sprzedać i wiele nie straci po kilku latach.

No, ale nic miło się dyskutuje, a tymi browarami i studentkami nie kuś Pokazuje język
Suzuki DL1050XT

wacha
Nie pomyliłem się jeżeli chodzi o pomoc w wyborze moto.
Jesteście super - teraz łatwiej będzie coś wybrać.
A wasze dyskusje są jak zwykle pasjonujące - lubię to naprawdę.

Wszystkim bardzo dziękuję - coś się wybierze i ktoś będzie robić pierwsze kroczki.
A browara to ja wam postawię Piwo (rafał i przemek)
Triumph Tiger 1200

Grono FPM i Dzikie Skunksy(Wild Skunks) - GanG - jak mnie przyjmąSzeroki uśmiech

rafput

Cytaj

wacha napisał(a):

Wszystkim bardzo dziękuję - coś się wybierze i ktoś będzie robić pierwsze kroczki.

Tak prywatnie, między nami - byle nie Badżadż... Szeroki uśmiech Szeroki uśmiech Szeroki uśmiech
-
-
-
-

Jerry
a moim zdaniem najlepsza będzie wsk 125 Uśmiech
Trzeba spełniać marzenia i nigdy się nie poddawać!!!

Leszek

Cytaj

Jerry napisał(a):

a moim zdaniem najlepsza będzie wsk 125 Uśmiech

No i tu popieram całkowicie kolegę Trenera. Taki motocykl wiele nauczy.... i zawory ma bezobsługowe Fajne
Ducati Multistrada 1260S
GG 3422577

prz3kus
Jedyna marka na jakiej jeździłem, bez prawka za młodu Uśmiech
Suzuki DL1050XT

Przejdź do forum:
Wygenerowano w sekund: 0.18
405,024 unikalne wizyty